+ Meer informatie

ritatie (I)

2 minuten leestijd

ins land kent—er is in deze rubriek erder op gewezen — een aantal lités en actiegroepen, die ondanks I eenzijdig gerichte activiteiten door >verheid worden gesubsidieerd. Een rbeeld daarvan is de Nationale imissie voorlichting en Aistwording wikkelingssamenwerking (NCO) in sterdam. Zoals de naam al zegt idt deze commissie zich bezig met de blematiek van de derde wereld, irbij zij vooral het accent legt op het en van voorlichting aan de ierlandse bevolking. Nu mag dit een iel streven zijn maar het heeft niet men verhinderen dat de NCO jrmalen mikpunt geweest is van Eiek. Met name van de zijde van de D is sterk in twijfel getrokken of de 12 joen gulden overheidssubsidie, die >f CO jaarlijks van het ministerie van' Iwikkelingssamenwerking krijgt, , op de juiste manier wordt besteed, deze partij bestaat de indruk dat een 1 van het geld in de zakken van ievoerders verdwijnt, die maar Dig uit te staan hebben met het doel srvoor het overheidsgeld wordt even. Er worden via de NCO nuttige jecten gefinancierd", zei vorige 3k de WD-kandidaat drs. F. isglas tijdens een spreekbeurt in het jrijsselse Home, „maar er zijn ook ijecten die veel te weinig verband t ontwikkelingslanden en de .blemen daar hebben." Volgens deze ' D'er richten steeds meer projecten van het NCO zich op „vermeende politieke en economische misstanden hier in Nederland."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.