+ Meer informatie

Zilveren huwelijk te boek gesteld

2 minuten leestijd

De NationaleBoomfeestdag in Beverwijk heeft een vorstelijk accent gekregen. Koningin en Beatrix plantten er een zilveriinde van 25 jaar oud, ter gelegenheid van hun 25jarig huwelijk. De Boomfeestdag betekent voor Beverwijk het begin van de anleg van het stadspark. En zoiets past precies bij de cadeauwens van Koningin en Prins: verfraaiing van de woonomgeving door het planten van bomen en struiken. Het koninklijk paar was overigens niet alleen aan het werk. Schoolkinderen staken ook de handen uit de mouwen en plantten bomen. Verder zongen ze het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde "bomenlied", terwijl ze ook ballons oplieten met zakjes boomzaad.

Van het verhaal dat ruim vijfentwintig jaar geleden tot in details bekend was aan ieder die een beetje meeleefde met het Koninklijk Huis kan inmiddels ook de huidige generatie 'meegenieten'. Ook tot en met de kleinste bijzonderheden. Daar zorgt Fred. J. Lammers voor met zijn boek "25 jaar Beatrix & Claus", dat jammer genoeg wat laat op onze redactie kwam; anderhalve week na het zilveren jubileum. Na de verhalen die in verschillende bladen en kranten hebben gestaan, ook in ons eigen tijdschrift, is het weinig zinvol de inhoud van het boek wijdlopig uit de doeken te doen. Op pagina 55 is de schrijver pas bij de kerkelijke huwelijksbevestiging, wat wel aangeeft hoe hij tot in finesses de aanleiding tot en het verloop van verkering en verioving van het (nu zilveren) paar uiteenzet. Op pagina 66 komt de doop van Willem-Alexander ter sprake (minstens één pagina, met flink citaat uit de toespraak), maar er zijn al foto's te zien van Beatrix' inhuldiging. Het bekende euvel van veel boeken met teksten foto's. Jammer is dat de tekst nergens is opgefleurd met tussenkopjes, zodat je hier en daar egaal grijze letterpagina's krijgt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.