+ Meer informatie

Investeringen industrie dalen met 13 procent

1 minuut leestijd

VOORBURG (ANP) - Het totale bedrag aan investeringen in de industrie zal dit jaar uitkomen op 13,1 miljard gulden, 13 procent lager dan vorig jaar (15,1 miljard). Daarmee wordt een niveau bereikt dat sinds 1985 niet meer is voorgekomen.

Voor volgend jaar wordt een verdere daUng verwacht met 7 procent, aldus gisteren het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS vraagt ondernemers van tijd tot tijd naar hun verwachtingen over investeringen. Vorig jaar oktober verwachtten ze nog dat ze in 1993 een even groot bedrag zouden steken in materiƫle vaste activa als in 1992. In mei was de verwachting nog dat dit jaar een daUng te zien zou geven van 7 procent: In oktober waren de ondernemers dus nog pessimistischer.

De grootste dalingen doen zich voor in de chemie (26 procent) en de metaal- en elektrotechnische industrie (27 procent). Daar staat tegenover dat de ondernemers in de voedings- en genotmiddelenindustrie 4 procent meer verwachten te investeren en die in de aardolie-industrie 41 procent. In andere branches wordt een daling van ongeveer 8 procent voorzien. Ondernemers uit alle branches voorzien volgend jaar een daling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.