+ Meer informatie

Minder verlies voor Vredestein

1 minuut leestijd

VELP (ANP) Vredestein, fabrikant van banden en andere rubberprodukten, heeft over de eerste helft van dit jaar een verlies geregistreerd van ƒ 8,9 miljoen, ƒ 3 miljoen minder dan het verlies dat over de eerste helft van 1^ is gepubliceerd en ƒ 6,1 miljoen minder dan het negatieve resultaat dat voor die periode op vergelijkbare basis zou zijn ontstaan.

De cijfers zijn aangepast voor de verkoop van bedrijfsonderdelen als PL Automotive, Ramix en de produktgroep Schuimen en Matrassen. Vredestein deelde gisteren mee dat zij door de nog steeds bestaande onzekerheid op de bandenmarkten, vooral op die voor personenauto's, geen betrouwbare voorspelling voor geheel 1991 kan geven. De omzet verminderde in het halfjaar van ƒ 305,7 miljoen (gepublioeerd) en ƒ 252,9 miljoen (vergelijkbaar) tot ƒ231,5 miljoen. Van de omzetdaling' is ruim 70 procent het gevolg van het wegvallen van de omzet van verkochte onderdelen.

Bij Vredestein Banden (personenwagen- en landbouwbanden) daalde de omzet ongeveer 8 procent. Het verlies van deze divisie nam verder toe doordat de verbetering van de marges de daling van de omzet nog niet geheel kon goedmaken.

Vredestein Hevea (laarzen) vergrootte haar omzet sterk, mede als gevolg van het natte voorjaar. Anderzijds behaalden Fietsbanden, Extrusions (profielen), Engineered Products en Industriebanden iets lagere omzetten dan vorig jaar in de eerste zes maanden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.