+ Meer informatie

Brand in café binnenstad Deventer

1 minuut leestijd

DEVENTER - In een café aan de Brink in de binnenstad van Deventer heeft gistermiddag een uitslaande brand gewoed.

De brand ontstond rond 15.00 uur op de bovenverdieping van een monumentaal pand waarin café Le Chalet is gevestigd. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden.

Van een belendend pand ging een deel van de kapconstructie verloren. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het vuur trok veel bekijks van het winkelende publiek.

Onderzoek moet uitwijzen of het monumentale pand als verloren moet worden beschouwd. Omdat de brandweer het bluswater uit de IJssel haalde is de Wellekade ruim vier uur afgesloten geweest voor het gemotoriseerde verkeer.

Over de omvang van de schade, en die van de belendende panden die rook- en waterschade hebben opgelopen, kon de politie nog geen mededelingen doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.