+ Meer informatie

Gouda wil oud papier als gewoon afval beschouwen

1 minuut leestijd

GOUDA — Inwoners van MiddenHolland hoeven er niet meer op te rekenen dat hun oud papier nog geld op brengt. De gemeente Gouda heeft bij het Gemeenschappelijk Vuilverbrandings Bedrijf een voorstel ingediend om oud papier gewoon als een aparte afvalcomponent te zien. Dat deelde een woordvoerder van de gemeente gisteravond tijdens een commissievergadering desgevraagd mee.

Dat uitgangspunt zou ook neergelegd moeten worden in de (gemeentelijke) afvalstoffenverordening, waardoor iedereen geacht wordt oud papier bij de gemeente in te leveren. „Daarvoor is het alleen nodig de woordjes papier en karton in de verordening op te nemen", aldus de woordvoerder.

Aanleiding voor de opmerkingen was de noodkreet van de Graaf Jan van Nassauschool, die per maand 5000 kilo oud papier ophaalde, maar daarvoor nu vier cent per kilo moet gaan betalen. Directeur N. Verdouw deed een beroep op de Goudse bestuurders om een subsidiebedrag op het oud papier te geven, zoals een aantal regiogemeenten dat ook doet. Hij wees daarbij op de educatieve waarde en het feit dat op deze wijze iets voor de school kon worden gedaan.

Wethouder mr. J. Warners zegde toe dat het oud papier kosteloos van de school moet worden weggehaald. „Er wordt aan een regeling gewerkt, waardoor ook bijzondere scholen in principe "om niet" hun oud papier kwijt kunnen". De scholen kunnen de rekening voor het ophalen van het oud papier eventueel ook presenteren bij de stadsreiniging.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.