+ Meer informatie

Justitie zoekt ex-gevangenen na tbc-besmetting

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van justitie heeft maandag ex-gedetineerden van het huis van bewaring in Haarlem opgeroepen zich bij huisarts of GG en GD te melden in verband met mogelijke tbc-besmetting. Het gaat om mensen die vanaf mei 1990 uit het huis van bewaring zijn ontslagen en van wie niet bekend is waar zij nu wonen of verblijven.

De oproep door de geneeskundig inspecteur van het ministerie houdt verband met de ontdekking van een besmettelijk vorm van tbc bij één gedetineerde in het Haarlemse HvB. Een medisch onderzoek onder de andere gedetineerden en de personeelsleden in het gebouw heeft inmiddels uitgewezen dat een deel van die mensen met de bacterie in aanraking is gekomen. De nodige (medische) maatregelen zijn genomen, aldus Justitie.

De gedetineerde, bij wie de tbc is geconstateerd, verblijft sinds mei in het huis van bewaring in Haarlem. Gedetineerden die sedert die tijd naar andere gevangenissen zijn overgeplaatst, zijn al via diverse medische diensten gewaarschuwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.