+ Meer informatie

Bewoners De Hoop verlenen hulp in Roemeens tehuis

1 minuut leestijd

DORDRECHT - Zestien bewoners van het evangelisch centrum voor verslaafden De Hoop, die twee weken geleden naar een kindertehuis in het Roemeense Tinka vertrokken, zijn in Nederland terug. Ze hebben het kindertehuis gerenoveerd en schoongemaakt.

Sjaak Monster, een van de initiatiefnemers, is tevreden over het verloop van de missie. „We hebben leren zien wat het betekent om anderen te helpen in een omgeving die verstoken is van alle luxe. De ex-verslaafden raakten diep onder de indruk van de toestanden daar". De toestanden in het tehuis, dat aan honderdtwintig kinderen onderdak biedt, waren „weerzinwekkend". De kinderen werden soms weken niet verzorgd. De waterleidingen lekten en de toiletten functioneerden niet goed. De reis naar Roemenië werd in samenwerking met stichting Oost-Europa Zending georganiseerd. Deze stichting bekostigde het voor de renovatie benodigde sanitair en bouwmateriaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.