+ Meer informatie

Opschorten stakingsrecht in Polen

1 minuut leestijd

WARSCHAU — Het Poolse parlement heeft zich vrijdag met overweldigende meerderheid van stemmen akkoord verklaard met een opschorting van het stakingsrecht gedurende twee maanden.

Slechts vier van de 440 leden van de Sejm onthielden zich van stemming. De overigen stemden voor de re-solutie, die teven.s wee.s op de behoefte om stakingen in belangrijke industrietakken, bij de spoorlijnen, de nutsbedrijven en wapenfabrieken te verbieden.

De onafhankelijke vakcentrale Solidariteit, die het recht van staking tijdens de arbeidsonrust van de afgelopen zomer verwierf, sprak zich in een eerder uitgegeven verklaring uit tegen het voorstel.

De vakbond uitte zijn „diepe verontrusting" over het dreigement van premier Wojciech Jaruzelski, dat hij zou aftreden indien het voorstel door het parlement werd verworpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.