+ Meer informatie

Stuurgroep uitbreiding vliegtuigfabriek Fokker

Haarlemmermeer besluit:

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer hebben besloten tot de oprichting van een stuurgroep om de uitbreidingsplannen van de vliegtuigfabriek Fokker op bestuurlijk niveau te begeleiden.

Dit heeft een woordvoerster van de gemeente Haarlemmermeer maandagmiddag meegedeeld.

De stuurgroep krijgt tot taak de belangen van Fokker, de gemeente Haarlemmermeer, maar ook van de omwonenden bij de uitbreidingsplannen' van de vliegtuigfabrikant zo goed mogelijk te behartigen en wil daarbij de contacten met rijk, provincie en omringende gemeenten en bewoners in deze coördineren.

Werkgelegenheid

De gemeente Haarlemmermeer, waarin Schiphol en de Fokker-fabriek liggen, is blij met Fokker en de werkgelegenheid die dit bedrijf biedt. Het college is van mening dat de uitbreidingsplannen van Fokker binnen de gemeente Haarlemmermeer moeten worden gerealiseerd en acht een snelle realisering in het belang van de werkgelegenheid in de Haarlemmermeer en in de directe omgeving.

In de stuurgroep, die geleid zal worden door de burgemeester van Haarlemmermeer, C. van Stam, zullen onder meer enkele van zijn wethouders zitting nemen. Ook is hiervoor een vertegenwoordiger van Fokker uitgenodigd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.