+ Meer informatie

KNMI gaat 5 dagen weer voorspellen

1 minuut leestijd

DE BILT — Het KNMI is van plan om nog deze zomer de weersvoorspellingen uit te breiden van , drie naar vijf dagen vooruit.

Volgens een woordvoerder van"'* het weerinstituut in De Bilt is deze ontwikkeling mogelijk geworden door de vorderingen die het Europese centrum voor weersvoorspellingen de afgelopen tijd heeft gemaakt op het gebied van weersvoorspellingen op de middellange termijn. //{?;«: •'^ï ajV'.^":...^-'

In dit centrum Werken metfeorö- logische instellingen van een aantal Europese landen samen om zo een betere en verdere kijk op het weerbeeld in Europa te krijgen. Het resultaat hiervan is nu dat het KNMI door het combineren van de Europese gegevens en de eigen, op Nederland toegesneden metingen over niet al te lange tijd aan het begin van de week het weerbeeld voor het volgende weekend al kan samenstellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.