+ Meer informatie

Verontrusting gasprijzen in Rijssen

1 minuut leestijd

RUSSEN — In een brief aan het college van b en w, heeft de PvdA-fractie van Rijssen haar bezorgdheid uitgesproken ten aanzien van de steeds hoger wordende aardgasprijzen. Volgens de PvdA heeft het hoofdbestuur van de Vegin een ontwerp-akkoord gesloten met de Gasunie de prijzen op 1 januari a.s. te verhogen met 12 cent per kubieke meter, hetgeen neerkomt op een stijging van ongeveer 25%.

De PvdA vindt dat de aardgasprijzen met ingang van januari moeten worden gekoppeld aan de stijging van de kosten van levensonderhoud. Het blijkt dat dit ook de mening is van de zeven wethouders die verantwoordelijk zijn voor de energie in de plaatsen Amsterdam, Zaanstad, Laren, Arnhem, Nijmegen, Groningen en Schiedam.

Het hoofdbestuur van de Vegin is het hier echter helemaal niet mee eens, en heeft het voorstel van de zeven wethouders dan ook sterk ontraden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.