+ Meer informatie

Cholera in Afrika hevigst

1 minuut leestijd

GENEVE (AP) In Afrika verspreidt zich een cholera-epidemie die meer levens eist dan die in Latijns Amerika. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren bekendgemaakt.

Sinds eind vorig jaar zijn in negen Afrikaanse landen bijna 35.000 gevallen van cholera gerapporteerd, aldus de VN-organisatie. Zo'n 2600 patiƫnten zijn inmiddels overleden. In Latijns Amerika is dit jaar tot nog toe sprake van bijna 251.000 gevallen en 2584 doden.

In verscheidene gebieden in Kameroen, Niger en Togo zijn onlangs de eerste gevallen van cholera geconstateerd. Andere landen waar de ziekte zich voordoet zijn Angola, Benin, Mozambique, Zambia, Nigeria en Tsjaad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.