+ Meer informatie

Nieuw politiewapen moeilijk hanteerbaar

Walther P-5 te fors voor vrouwen

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het nieuwe pistool van de Nederlandse politie, de Walther P-5, blijkt vooral voor vrouwelijke agenten een te fors wapen. De greep van het pistool is zo groot, dat iemand met kleine handen slechts met moeite bij de trekker kan.

Gevolg daarvan kan zijn, dat het wapen verkeerd wordt vastgehouden of onvoldoende stevig in de hand ligt, waardoor het pistool bij het afgaan van een schot omhoog gaat en kogels hun doel voorbij schieten.

Volgens opperwachtmeester E. Boesaard van de opleidingsschool Rijkspolitie in Harlingen is de Walther P-5 geschikt te noemen voor vrouwelijke politie-ambtenaren, wanneer de greep van het wapen dunner wordt gemaakt. Hij schrijft dit in het algemeen politieblad. Volgens de politieman is een goede, éénhandige bediening van de Walther P-5 op dit moment alleen mogelijk voor rechtshandige schutters met niet te kleine handen. De linkshandige schutter moet volgens hem improviseren bij het ontspannen van het afvuurmechniasme van het nieuwe politiepistool, dat naar zijn mening specifiek is ingericht voor rechtshandige schutters.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.