+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

Zomervakantie. Lange, warme, zonnige dagen van nietsdoen? Nog niet voor iedereen. Wieger (14) heeft zelfs 11 weken vrij van school, maar gelukkig ook een baan in eengrote broeikas. Het werk dat hij nu doet heeft trouwens weinig te maken met planten: buizen verven. Honderden meters buizen, die eerst geschuurd worden en daarna twee lagen verf opgesmeerd krijgen. Dat doen ze letterlijk met de hand: een plastic handschoen aan met daarover een "sok " enzo smeren ze de verf op de buizen. Een hele klus, die gedeeltelijk gebeuren moet op verrijdbare stellages, waar geen vrouwen op toegelaten worden. Van die regel hoorden ze pas nadat er een meisje van de stellage afgetuimeldwas. Liesbet (16) heeft gelukkig een (parttime) baan waar ze niet zo vies van thuiskomt. De bibliotheek waar ze werkt, is deze zomer verhuisd naar Vineland, een dorp verderop. Een heel modern, licht gebouw, dat in een cirkel opgezet is. Er wordt koortsachtig gewerkt om alles klaar te hebben voor de officiële opening die volgende week plaats moet vinden. Wéndy (13) heeft (nog) geen vast vakantiebaantje. Wél wordt ze regelmatig gevraagd om op te passen en geeft ze het trappenhuis van de flat waar mijn moeder gewoond heeft elke zaterdagmorgen een schoonmaakbeurt. Verder maakt ze zich onmisbaar op het thuisfront Ik moet eerlijk zeggen dat de drukte van de zomervakantie geweldig meevalt; ik zag er zo tegenop. Maar vooral dankzij onze dochters heb ik het eigenlijk makkelijker. Ik moet veel rusten en dat is nu geen probleem. Zo kom ik zelfs weer aan naaien toe, waar ik de laatste maanden gewoon geen puf voor had.
Voor Foppe is nu de tijd aangebroken achterstallig schoolwerk in te halen.
Ook werkt hij af en toe voor een vriend die vloerbedekking installeert. En vanmorgen is hij weer met een paar andere mannen aan het schilderen in het "school-huis". Dat huis is gebouwd met het doel om het zo goed mogelijk te verkopen, want de winst is voor de school. Dankzij veel geschonken arbeidsuren is dit een van de meest winstgevende "fund-raisers". Kortom, van luieren is nogniet zoveel gekomen. Nog twee weken, dan hopen "we "up north " te gaan, naar het beboste merengebied dat ook wel "Cottage Country "genoemd wordt. Zonder ratelende telefoon, maar óók zonder elektriciteit en sanitaire voorzieningen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.