+ Meer informatie

Vorstelijk

1 minuut leestijd

Prins Claus nam op 29 november het eerste exemplaar in ontvangst van het boek "De verborgen collectie" van Koninklijke PTT Nederland. Het boek komt uit in het jaar dat de afdeling kunst en vormgeving van KPN 50 jaar bestaat. Het laat hoogtepunten zien uit de kunstcollectie van KPN, die bestaat uit 15.000 kunstwerken die door het hele bedrijf verspreid te zien zijn. Zoals gebruikelijk reikte Prins Bernhard in november de Ersamusprijs uit. Dat gebeurt jaarlijks in het Paleis op de Dam, meestal in aanwezigheid van prinses Juliana en de Koningin en haar man.

De Erasmusprijs wordt elk jaar toegekend aan een persoon of instelling die een voor Europa belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaal-wetenschappelijk terrein. De prijs, een oorkonde en driehonderdduizend gulden, ging deze keer naar de Italiaanse architect Renzo Piano. Piano krijgt de prijs vanwege zijn fundamentele en originele bijdrage aan de moderne bouwkunst. Hij laat zich mede inspireren door het verleden, terwijl hij ondertussen de meest geavanceerde technieken, materialen en constructies gebruikt. De architect vindt het sociale en culturele aspect van architectuur heel belangrijk. In 1992 kreeg hij van de TU Delft een eredoctoraat in de bouwkunde. Op 20 september werd de eerste paal geslagen van Piano's eerste project in Nederland, een "Science & Technology Center" op de IJ-tunnel in Amsterdam. In het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam is een tentoonstelling te zien over de werken van de Italiaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.