+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

Er staan eigenlijk twee 'brieven' op stapel, dit stukje natuurlijk, maar ook een brief naar Sharon Carstairs. Deze dame heeft namelijk een voorstel geïntroduceerd om twee veranderingen aan te brengen in de 'Criminal Code' (Criminaliteiten Wet). Het eerste is om Section 43 weg te nemen, waarin ouders het recht gegeven wordt 'redelijke kracht' te gebruiken bij het disciplineren van hun kinderen. Ten tweede wil ze graag zien dat de ambtelijke gezondheidszorg meer gezag krijgt om in te grijpen als de 'rechten van het kind' geschonden worden. Daarom heeft de Community Impact Committee ons dringend verzocht brieven te schrijven naar de senator. Maar daar kan ik nu maar beter niet meer aan beginnen. Het was kennelijk niet zo'n goed idee te wachten tot de avond. Ik had gedacht: „Lekker rustig: Wendy (14) moet oppassen. Liesbet (16) en Wieger (15) hebbenjeugdvereniging en de vierjongsten kunnen vroeg naar bed. "Maar tegen de tijd dat het zover was, was mijn schrijflust aanmerkelijk afgenomen. Geen wonder ook. 't Was me nogal niet een lawaaierige bedoening hier. En dat allemaal in de badkamer. Terwijl ik Leah klaarmaakte voor de nacht, stond Timothy (2) toe te kijken, krulde Wendy haar haar, maakte Wieger zijn kapsel nog eens nat om het precies 'zo' te kunnen kammen en probeerde hij tegelijk Steven (9) met de waterspuitfles te 'beschieten'. Toen kon ik het niet nalaten Wiegers haar te 'borstelen'met de badborstel, die hij me wist te ontrukken, tegelijk met de handdoek waar Leah op lag zodat ze vielen toen waren we metz'n tienen, want Liesbet, Wiïberd, Reuben en Nicholas kwamen kijken wat er aan de hand was... En voordat iedereen dan weer gekalmeerd is (Leah was er gelukkig zonder schrammetje afgekomen), zijn alle goeie schrijfideeën ver te zoeken. En Foppe? Die komt net terug van een vergadering waar beslist is voor een nieuw schoolhoofd. Langzaam maar zeker beginnen de op handen staande veranderingen duidelijker vorm aan te nemen. Om eerlijk te zijn doemt de toekomst soms op als een enorme berg van moeilijkheden. Dan zoek ik maar gauw Filippensen 4:6,7 weer op: „ Weest in geen ding bezorgd; maar laat uw begeerten in alles, door bidden en smeken, met dankzegging bekend worden bij God; en de vrede Gods, die alle vertandte boven gaat, zal uw harten en zinnen bewaren in Christus Jezus."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.