+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

Enny de Bruijn (red.), Volk in verwarring, Uitgeverij De Banier, Apeldoorn, 2017, 318 blz., € 26,95. ISBN 978 94 0290 4932.

In dit boek wordt door verschillende auteurs beschreven hoe de Reformatie ingang vond in verschillende steden en dorpen in Nederland, onder andere in de huidige Biblebelt. Vermeld wordt de betekenis van het wel of niet overgaan naar de Reformatie van de plaatselijke pastoors en de invloed van de Spaanse of Staatse legers.

Het boek is zeker interessant voor inwoners van de genoemde plaatsen. Mede vanwege de uitvoerige illustraties is dit boek ook geschikt om cadeau te doen aan vrijwilligers in het kerkelijke werk in de genoemde plaatsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.