+ Meer informatie

MiKtairen blijven baas in Chili

1 minuut leestijd

SANTIAGO, CHILI — Het staatshoofd van Chili, generaal Augusto Pinochet, heeft woensdag een domper gezet op de verwaohting dat de rege-ring aan civiel bestuur zou worden overgedragen.

De militaire regering is weliswaar niet uit op permanent aanblijven, zei hij, maar zij moet eerst 's lands economie herstellen. „Om deze reden hebben we geen tijdslimiet gesteld. Pas na het bereiken van wat ons voor ogen staat zullen we gaan denken aan teruggave van de regering aan civiel bestuur", zei Pinochet op een bijeenkomst van de Rotary in Santiago.

Teleurgestelde politici spelen volgens hem nu „het communistische spelletje" of schilderen een negatief beeld in de hoop spoedig te kunnen overnemen. „Ik kan tegen hen zeggen dat hun dat niet lukt", zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.