+ Meer informatie

Duitse kerk wil concrete stappen in conciliaire proces

1 minuut leestijd

HANNOVER - De Evangelische Kerk in de Bondsrepubliek (EKD) betreurt het dat het conciliaire proces voor gerechtigheid, vrede en behoud van de schepping in Europa tot dusver vooral gericht is geweest op „het aannemen van rapporten en bepaalde formuleringen". Er zijn nu concrete stappen nodig.

„Grote stellingen maken machteloos. Er moeten nu politieke stappen worden uitgewerkt", waarschuwde het bestuur van de kerk gisteren in een verklaring. Deze is voorbereid door een werkgroep, waarin onder anderen de natuurkundige Carl Friedrich von Weizsacker zitting had.

De „levendigheid" van het proces blijkt niet uit een reeks van vergaderingen overal in de wereld, maar uit het ijveren van christenen en kerken voor gerechtigheid, vrijheid, vrede en behoud van de schepping, aldus de EKD. De noodlijdende mensen in de Derde Wereld kunnen immers niet meer wachten. „Vluchtelingen zijn nu de boodschappers van de onrechtvaardigheid en de milieuvervuiling in de wereld". Christenen hebben volgens het EKD-bestuur de plicht voorrang te verlenen aan het verlangen naar gerechtigheid. Daarbij moeten de christenen in het Westen voor ogen houden dat de grote aandacht die in de rijke landen voor het milieu bestaat, in de ontwikkelingslanden snel wordt ervaren als een poging om de aandacht van de ongerechtigheid af te leiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.