+ Meer informatie

Iran bezorgd over ontvoerde ayatollah

1 minuut leestijd

NICOSIA (RTR) - Iran heeft Irak gisteren gewaarschuwd dat het leven van 's werelds hoogste sji'itische geleerde, groot-ayatollah Abolqassem alKhoei, niet in gevaar mag worden gebracht.

Teheran beschuldigt Bagdad ervan de 94-jarige geestelijke te hebben ontvoerd nadat hij voor de televisie zijn steun uitsprak voor de Iraakse president Saddam Hoessein. RadioTeheran berichtte dat Iran een officieel protest bij de Iraakse regering heeft ingediend. Iran zei hierbij zich ernstig zorgen te maken over AlKhoeis gezondheid en eist opheffing van alle hem opgelegde beperkingen. De groot-ayatollah prees woensdag voor de Iraakse televisie het neerslaan van de sji'itische opstand door Saddam Hoessein. Volgens zijn aanhangers werd Al-Khoei echter gedwongen deze verklaring af te leggen.

De Iraanse geestelijke leider ayatollah Ali Khamenei sprak zijn woede en afkeer uit en waarschuwde de Irak zorg te dragen voor de veiligheid van Al-Khoei.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.