+ Meer informatie

Das met drop

2 minuten leestijd

Tijs en Jasmijn hebben een grappige opa. Hij heeft elke dag een andere gekke stropdas aan, verzint de mafste spelletjes en is overal voor te vinden. Maar de laatste tijd doet hij vreemd. Hij heeft geen zin in de dierentuin en doet niet eens mee met het telefoonspelletje van Jasmijn. Tijs en Jasmijn ontdekken dat opa verdrietig is, omdat hij oma zo mist. Ze begrijpen nu beter wat er aan de hand is en proberen opa op te vrolijken.

"De leukste opa" is een humoristisch boekje dat zich kenmerkt door een moderne, vlotte schrijfstijl die kinderen zeker zal aanspreken. Enigszins merkwaardig is de plot van het boek: waarom ontdekken Tijs en Jasmijn nu pas dat opa anders is dan anders? Je zou denken dat opa al sinds het overlijden van oma verdrietig en anders was. Nu komt het over alsof hij opeens, door een plotselinge oorzaak, verdrietig is. Deze verhaallijn had beter uitgewerkt kunnen worden.

Bram Kasse, dit jaar genomineerd voor Het hoogste Woord met zijn boek "Sluipjacht", heeft bewezen dat hij kan schrijven. Reden genoeg om uit te kijken naar deel 2 van deze serie. Om voor te lezen vanaf 4 jaar, om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

N.a.v. "De leukste opa", door Bram Kasse; uitg. Den Hertog, Houten, 2006; ISBN 90 331 2010 0; gebonden, 72 blz.; 6,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.