+ Meer informatie

Uitkomst voor onderhoud knotwilgen

FINANCIËN EN ECONOMIE

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het ministerie van Landbouw zal het,.eenmalige opschonen" van wilgen wegens achterstallig onderhoud subsidiëren. Het ministerie van CRM kan daarop het volgende periodieke onderhoud subsidiëren. Dit heeft minister Van der Stee van Landbouw en visserij geantwoord op schriftelijke vragen van het Tweede-kamerlid DeBekker(KVP).

Staatsbosbeheer kan technisch en organisatorisch advies geven en gereedschap ter beschikking stellen. De Boer zal zo veel mogelijk bij de activiteiten worden betrokken, aldus de bewindsman, die het doeltreffende onderhoud van de wilgen wil laten uitvoeren, omdat bij het niet tijdig knotten van de wilgen de kans op watermerkziekte groot is en de wilgen zullen afsterven. Ook wijst minister Van der Stee erop, dat wilgehout van belang is voor de houtvezelproduktie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.