+ Meer informatie

BERGAMBACHT

1 minuut leestijd

Tot nieuw lid van de gemeenteraad van Bergambacht is gisteravond R. G. de Vries uit Bergambacht geïnstalleerd. De Vries (VVD) neemt de plaats in van het plotseling overleden raadslid Verbaan. Met zijn 28 jaar is de WD'er De Vries het jongste raadslid van de gemeente Bergambacht. CROMSTRIJEN - Burgemeester E. W. H. Broekhuis denkt er nog niet aan terug te komen op een eerder door de raad genomen besluit geen trouwregister te openen voor homoparen. Dit bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering. Van de stichting Vrienden van De Gay Krant was er een verzoek voor het instellen van een trouwregister voor homoparen. Mevrouw E. de Vries-de Flart (PvdA) vond dit aanleiding om de discussie over deze zaak in de raad opnieuw aan te zwengelen. Broekhuis vond zo'n trouw- of partnerregister een surrogaat-instelling. tijdse rapportage blijkt een gedeelte van het tekort ook in de volgende jaren door te werken. DRIEBERGEN - In de Brabantse Biesbosch zijn het afgelopen weekeinde twee jonge bevers waargenomen. Dat heeft Staatsbosbeheer in Driebergen gisteren bekendgemaakt. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat in de Biesbosch bevers zijn geboren. Volgens Staatsbosbeheer huizen er momenteel 25 bevers in de Biesbosch.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.