+ Meer informatie

"Restauratie hotel Katwijk is nodig"

1 minuut leestijd

KATWIJK - De meerderheid van de commissie ruimte en recreatie in Katwijk wil hotel Savoy restaureren naar de jarendertigstijl van architect Oud. Daarnaast of in het pand zelf kan dan nieuwbouw plaatsvinden.

Dat bleek gisteravond tijdens een commissievergadering. De commissie was erg verdeeld over de toekomst van hotel Savoy. Een gedeelte van het karakteristieke pand op de noordelijkste punt van de boulevard is ontworpen door architect Oud als Villa Allegonda. Na de jaren dertig is het blokvormige pand echter diverse malen verbouwd.

Een deel van de commissie wil het pand terugbrengen naar de oorspronkelijke staat van architect Oud. Een ander deel ziet liever een heel nieuw gebouw verrijzen. SGP'er H. van der Plas wil het liefst dat het pand wordt gesloopt. "Er kan dan op die plek echt iets moois komen"

De ChristenUnie wil het pand juist restaureren naar de toestand van de jaren dertig. K. J. van der Bent: "Het gebouw heeft een monumentale ziel. Dat kun je niet zomaar slopen. Er kan wellicht een gerenommeerde restauratiearchitect naar kijken."

Voor T. van der Plas van het CDA blijft de optie om te slopen open. "Er kan een kubistisch gebouw naar de stijl van Oud voor in de plaats komen."

Wethouder J. Slings-van Zanden (Gemeentebelangen) wil niets weten van slopen. Hij ziet meer in het vergroten van de herkenbaarheid van de stijl.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.