+ Meer informatie

Geen gevaar voor de gezondheid bij EMK

Gemeentebestuur Krimpen:

1 minuut leestijd

KRIMPEN A/D IJSSEL — De gezondheid van de vijftien bewoners in de vijf huizen bij het verontreuiigde EMK-terrein in Krimpen aan den IJssel loopt geen gevaar.

Dit concludeert de gemeente uit de resultaten van het bodemonderzoek in de tuintjes van de woningen. Wel is in een van de tuintjes verontreiniging met poly-cyclische aromaten aangetroffen. Het wroe-' ten in deze grond wordt afgeraden tot nadere maatregelen zijn genomen.

De grondmonsters zijn genomen door de milieudienst van Rijnmond. Ze bevestigen volgens de gemeente in grote lijnen het beeld dat al eerder door een snuffelonderzoek (november 1980) was ontstaan'. Chemisch onderzoek heeft in drie tuinen geen verontreiniging met organische componenten aangetoond. woningen bij het terrein te geven door middel van een lucht-onderzoek en een bodemonderzoek. Uit het eerste onderzoek bleek al spoedig dat er geen direct gevaar voor de gezondheid van de mensen in de woningen bestaat. De eigenaar van de woningen, de scheepswerf Van der Giesen-De Noord, dacht kort over een evacuatie van de bewoners.

Volgens de gemeente Krimpen wordt de komende week een plan opgesteld voor de opvang van het verontreinigde drainagewater dat van het EMK-terrein komt en voor een oplossing ten aanzien van de verontreinigde grond. Minister Ginjaar liet de afgelopen week weten dat een afgraving te duur (ruim een half miljard) en technisch onuitvoerbaar zou zijn in verband met de grote hoeveelheid te verwerken grond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.