+ Meer informatie

Herv. diaconie van Amsterdam achter „stoelenproject"

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Het eind vorig jaar door de Amsterdamse hervormde diaconie en burgerlijke instanties gestarte „stoelenproject" in de directe omgeving van het Amsterdamse Centraal Station lijkt een succes. Dagelijks kunnen daar dakloze mensen van 18.00 tot 09.00 uur terecht voor warmte, veiligheid, voedsel en desgewenst hulp.

Dit blijkt uit de Amsterdamse hervormde "Diakoniekrant 1991", In deze krant zijn de activiteiten en projecten van de diaconie opgenomen, waaronder ook het stoelenproject.

Diaconaal-consulent R. van Bemmel, tevens secretaris van het project, zegt dat het storm loopt. „We willen geen pension zijn of worden, maar minimale hulp bieden, om het probleem dat nog veel groter is zichtbaar te maken". Op de Oostelijke Handelskade staan twee aan elkaar gesmede verplaatsbare schoollokalen die geschikt zijn gemaakt om 100 tot 130 personen te ontvangen.

De kerken van Amsterdam-Buitenveldert schreven de directie van de NS in de wintertijd de grootst mogelijke clementie aan de dag te leggen en een menselijk gezicht te tonen aan dak- en thuislozen die in het Amsterdamse Centraal Station verblijven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.