+ Meer informatie

Besnier-Boeck gespreksgroep opgericht

1 minuut leestijd

BROUWERSHAVEN — „Ziek zijn van jezelf', aldus beschreef mevrouw C. van 't Hooft het ziektebeeld van BesnIer-Boeck, ook wel SarcoTdose.

Zij sprak afgelopen zaterdag in Brouwershaven waar de gespreksgroep Zeeland van de Nederlandse Sarcoïdose Vereniging voor het eerst bijeen kwam.

Uit alle delen van Zeeland waren patiënten met hun familie gekomen om met elkaar hun ziekte en de ervaringen daarmee opgedaan, te bespreken. De ziekte van Besnier-Boeck is een aangeboren afwijking, waardoor men overgevoelig is voor de eigen lichaamsaforaakprodukten, voornamelijk eiwitten.

In diverse delen van ons land zijn inmiddels gespreksgroepen van patiënten van de grond gekomen, waarbij men niet alleen met elkaar praat, maar ook onder deskundige leiding ademhalingsoefeningen met elkaar doet. Deze oefeningen zijn zeer belangrijk omdat de gevolgen van sarcoïdose zich vaak het eerste in de longen voordoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.