+ Meer informatie

Internationale metaaldieven actief in R'dam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse politie vermoedt dat een recente reeks diefstallen van ladingen waardevolle metalen uit de havens van Rotterdam en Antwerpen het werk is van een georganiseerde internationale bende die op grote schaal opereert in Duitsland, België en Nederland.

Deze week werd in een metaalsmelterij in het, Duitse Hagen een deel teruggevonden van een partij aluminium die in april met oplegger en al uit de Rotterdamse haven werd gestolen, zo maakte de Rotterdamse politie gisteren bekend.

Daarbij zijn twee Duitsers aangehouden op verdenking van diefstal of heling. „Het vermoeden rijst", aldus een politiewoordvoerder, „dat we een grote internationale bende op het spoor zijn". In de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn de afgelopen maanden met regelmaat opleggers met ladingen metalen gestolen.

De partij aluminium die in maart in Rotterdam werd gestolen vertegenwoordigt een geschatte marktwaarde van tachtigduizend gulden. In Antwerpen verdween dit jaar onder meer een oplegger die beladen was met een partij nikkel ter waarde van 1,2 miljoen gulden.

Het is voor het eerst dat de politie erin geslaagd is een deel van de lading te traceren. Tot nog toe werden alleen de opleggers teruggevonden. Agenten van de Rotterdamse politie zijn inmiddels in Duitsland geweest om de twee aangehouden Duitsers te horen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.