+ Meer informatie

Toerisme

2 minuten leestijd

Op toeristische en recreatieve projecten wordt 225.000 gulden bezuinigd door het verlagen van de TROPsubsidies tot 250.000 gulden per jaar. GS stellen ook voor de provinciale activiteiten op het gebied van natuuren milieu-educatie te beëindigen en dit werk geheel over te laten aan de instellingen die al subsidie van de provincie ontvangen. Dit heeft gevolgen voor een van de tien bedreigde formatieplaatsen. Andere formatieplaatsen die moeten verdwijnen, betreffen sport, landbouw, natuurtechniek, ruimtelijke ordening, reglementering waterschappen, wegenleggers, landmeten, welzijn en studietoelagen. In 1993 wil het college de provinciale regeling studietoelagen beëindigen.

Op het terrein van het emancipatie- en het minderhedenbeleid en het terrein van de zorg en opvang voor verstandelijk gehandicapten willen GS incidentele subsidieverminderingen voor 1992 doorvoeren.

Om de bezuinigingsopdracht af te ronden zullen GS de commissie middelen voorstellen een bedrag van circa 700.000 gulden eenmalig te onttrekken aan het fonds decentralisatie rijbewijzen en reisdocumenten. ten bekendgemaakt. De nieuwe vaargeul voert door het Boomkensdiep naar het Schuitengat. De nieuwe route is een kilometer langer dan de huidige.

Volgens Ter Laak zijn zowel Rijk.swaterstaat als rederij Doeksen niet echt verheugd over het gebruik van een nieuwe vaarroute. „De nieuwe vaargeul voert door een gebied waar het met een stevige wind nogal kan spoken.

De kapiteins vrezen dat de route vanaf windkracht zeven al niet meer bevaarbaar is. Maar met het zomerseizoen voor de deur zullen deze situaties voorlopig niet echt waarschijnlijk zijn", zegt Ter Laak.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.