+ Meer informatie

Recensies

2 minuten leestijd

ds.M.M. van Campen, De Koninkrijksdoop. Uitgeverij Groen, Heerenveen 2015, 82 blz., € 8,95. ISBN 978-90-8897-119-8.

Een beknopt en tegelijkertijd inhoudsrijk, aangenaam leesbaar boekje over de doop. Wat is en wordt er veel over de doop geschreven. Soms denk ik : is dat nu nodig, steeds weer iets nieuws ? Maar wat de een aanspreekt, doet een ander misschien weinig. Daarom is het goed dat er steeds weer andere benaderingen zijn. Die van ds. Van Campen mag er beslist ook zijn. M.n. het hoofdstukje over “Kinderen en het Koninkrijk van God” vind ik erg verhelderend. Ieder hoofdstukje wordt afgesloten met enkele vragen en stellingen ter bespreking. Ik heb wel enkele bedenkingen. Wat Van Campen schrijft over Kol. 2: 11v en over de leer van het verbond kan mij niet erg bekoren en maakt dat ik het boekje niet “en bloc” kan aanbevelen.

de Bruijne

Katie Vlaardingerbroek, Omvergeblazen, Uitgeverij Buijten & Schipperheijn Motief, Amsterdam 2015, 128 blz., € 13,50. ISBN 978 90 5881 872 0.

In dit boek geeft de schrijfster een weergave van haar zoektocht in het geloof als heilige huisjes instorten. Deze huisjes betreffen zowel opvattingen in evangelische als in reformatorische kring. De kern is dat de daar heersende opvattingen nogal eenzijdig zijn. Wij maken een God naar ons beeld. Het boek is geschikt voor jeugdwerkers en zeker ook voor ambtsdragers om zich te verdiepen in de vragen van jongeren en de wijze waarop deze kritische vragen geformuleerd worden.

Jansen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.