+ Meer informatie

Dominee Visser niet vervolgd

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De Rotterdamse dominee J. Visser en het voormalige hoofd van de vreemdelingendienst van de Rotterdamse politie A. A. van der Ven worden niet vervolgd. Het openbaar ministerie in Rotterdam heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Onderzoek door de Rijksrecherche naar de hulp van de dominee aan met uitzetting bedreigde asielzoekers bij het aanschaffen van valse paspoorten heeft geen strafbare feiten opgeleverd.

Dominee Visser verklaarde eind juli in een krante-interview dat hij soms uitgeprocedeerde asielzoekers die met uitzetting uit ons land worden bedreigd geld geeft om een vals paspoort te kunnen kopen. Het toenmalige hoofd Van der Ven van de vreemdelingendienst zou hiervan volgens Visser op de hoogte zijn. Visser zorgt in de Rotterdamse Pauluskerk al tien jaar lang voor opvang van verslaafden, asielzoekers en daklozen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.