Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Krans van verse kruiden voor keuken en eetkamer

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Krans van verse kruiden voor keuken en eetkamer

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Met lekker ruikende, verse kruiden maakt u een decoratieve kruidenkrans. Het leukst en voordeligst is kruiden te gebruiken die in de tuin staan. De basis is een strokrans, maar van een restje gaas en hooi kunt u ook een basiskrans maken.

Materialen
- In de krans zijn o.a. de volgende kruiden verwerkt: laurier, salie, lavendel, Santolina (heiligenbloem), hop, eikeblad, buxus, olijftakjes en/of Eucalyptus.
- 6 of 7 knoflookbollen, 11 of 13 amandelen of walnoten, 13 pepers (groene en rode).
- Klos wikkeldraad.
- 7 lengtes geplastificeerd draad nr. 0,6 (voor het vastzetten van de knoflook).
- Boormachine met het dunste boortje.
- Strokrans.
- Snoeischaar.

Werkwijze
- Pluk of knip diverse kruiden aan het eind van de ochtend op een droge maar niet heel zonnige dag en zet ze meteen in water.
- Knip de kruiden, behalve de hop, op verschillende lengtes, varierend van plusminus 8 tot 14 cm.
- Maak boeketjes en omwikkel ze met draad (zie tekening).
- Bevestig ze dakpansgewijs met wikkeldraad op de krans (de achterkant laat u vrij).
- Boor in de lengte van de amandelen een gaatje en steek er draad doorheen. Maak een paar groepjes en zet ze vast. Het boren is een lastig werkje. Veel amandelen knappen uit elkaar. Een goed alternatief is walnoten gebruiken; die laten zich makkelijker verwerken.
- Neem wat pepers, rijg wikkeldraad door de punten en maak ze vast op de krans (zie tekening).
- Steek het geplastificeerde draad nr. 0,6 voorzichtig door de knoflookbollen (zie tekening) en groepeer ze leuk op de krans.
- Moet de krans hangen, maak dan een stevige ophanglus van draad aan de denkbeeldige bovenkant.
- Drapeer tot slot sliertjes hop door het geheel.

Tips
- Maak de krans goed vol, zodat er geen kale plekken ontstaan als hij indroogt.
- U kunt de krans ook op de eettafel leggen.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 augustus 2000

Terdege | 72 Pagina's

Krans van verse kruiden voor keuken en eetkamer

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 augustus 2000

Terdege | 72 Pagina's