+ Meer informatie

Nederlandse auto's met alcohol vast aan Poolse grens

1 minuut leestijd

MILSBEEK/SWIEKO (ANP) Tien vrachtwagens van het vervoersliedrijf Mooy International Transport uit iVÏilsbeek (GId.) worden door de Poolse douane op verschillende plaatsen vastgehouden. Zes van de wagens zijn geladen met elk 16.000 liter alcohol. De Poolse autoriteiten verdenken het transportbedrijf ervan te hebben meegewerkt aan de levering van een partij alcohol voor de illegale markt in Polen.

De lading alcohol die wordt vastgehouden, is afkomstig uit Groningen en bestemd voor de Sowjet-Unie. Dat heeft directeur N. Mooy van het Gelderse transportbedrijf gisteren meegedeeld. De eerste zes wagens werden op dinsdag 26 november tegengehouden aan de Duits-Poolse grens bij de overgang Swieko. Ze zijn gestald bij een bedrijf in Slubice. De andere vier wagens zijn geladen met verschillende goederen, waaronder prei.

Volgens directeur Mooy (32) worden alle vrachtauto's opgehouden op grond van de verdenking van alcoholsmokkel. Volgens hem zijn de wagens geladen met industrieel alcohol. De leverancier van de alcohol, de Hooghoudt BV Distilleerderijen in Groningen, beweert echter dat „het absoluut geen industrieel alcohol maar juist voor consumptie geschikt alcohol betreft".

Volgens een woordvoerster van NOB Wegtransport is het uitgesloten dat het Gelderse transportbedrijf, dat overigens weer in opdracht van transporteur Frans Maas werkt, enige blaam treft. Op verzoek van het NOB Wegtransport probeert het ministerie van buitenlandse zaken te bemiddelen bij de Poolse autoriteiten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.