+ Meer informatie

Nieuwe Zuidafrikaanse perscode gepubliceerd

1 minuut leestijd

Pijnlijk JOHANNESBURG — De Zuidafrikaanse Dagblad Unie (NPU) heeft zaterdagavond zijn herziene perscode gepubliceerd.

Die werd herzien na de recente discussies tussen premier John Vorster en de Unie die hebben geleid tot de intrekking van het omstreden wetsontwerp inzake dagbladen. Dit ontwerp, twee weken eerder ingediend door minister van binnenlandse zaken Connie Mulder, hield in dat de regering statutair zeggenschap zou krijgen over de Zuidafrikaanse pers, die als de meest vrije van Afrika wordt beschouwd.

De NPU was unaniem tegen het ontwerp. De NPU omvat alleen in het Afrikaans verschijnende kranten en op een na alle Engelstalige dagbladen. Het ontwerp oogstte in de hele wereld veel kritiek. professionele normen die door de Zuidafrikaanse kranten worden gehanteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.