+ Meer informatie

Sjaron: Illegale Palestijnen het land uit sturen

1 minuut leestijd

JERUZALEM - Minister van huisvesting Ariel Sjaron wil dat duizenden Palestijnen die volgens hem zonder verblijfsvergunning in Arabische dorpen in Israël wonen het land worden uitgezet.

Sjaron zei dat op een bijeenkomst van zijn partij, het rechtse Likoedblok, in Tel Aviv. De minister verklaarde de pro-Palestijnse rellen die zo nu en dan plaatshebben in de Arabische dorpen in het noorden van Israël en de opleving van nationalistische gevoelens onder de 800.000 Palestijnen in Israël uit de aanwezigheid van Palestijnen uit de Westoever en de Gazastrook. Alleen al in het dorp Taiyiba wonen volgens Sjaron 3000 Palestijnen uit de Westoever en Gazastrook zonder verblijfsvergunning.

Een Israëlische officier en een Jordaniër zijn gisteren om het leven gekomen tijdens een vuurgevecht op de Westoever tussen een legereenheid en vijf Jordaanse infiltranten, heeft het Israëlische leger bekendgemaakt. Bij de schietpartij, die voor zonsopgang plaatshad aan de oever van de Jordaan even ten noorden van Jericho, werden de vier andere Jordaniërs overmeesterd.

De Israëlische bevelhebber ter plaatse, generaal-majoor Jitschak Mordechai, zei dat de Jordaniërs banden hadden met de Jordaanse veiligheidsdiensten en dat zij de bedoeHng hadden in Jeruzalem een aanslag te plegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.