+ Meer informatie

Snoepfabriek Van Melle mag weer draaien

1 minuut leestijd

SAO PAULO (ANP) - Het gezondheidssecretariaat van de Braziliaanse staat Sao Paulo heeft de tijdelijke sluiting en het produktieverbod van de Van Melle-snoepfabriek in Brazilië opgeheven.

Na een grondig onderzoek is gebleken dat er tijdens het produktieproces geen cocaïne in de snoepjes van dat merk is gestopt. Het Braziliaanse filiaal van Van Melle, Melbra SA, werd vorige week door de autoriteiten gesloten nadat in verschillende delen van net land bleek dat snoepjes van Van Melle met cocaïne waren ingespoten. Dit leidde tot een ware angstpsychose onder Braziliaanse kinderen en hun ouders. Hierdoor leed Van Melle in Brazilië in twee weken tijd een verlies van meer dan een miljoen gulden.

Tonnen snoep van het merk werden door de politie in de detailhandel in beslag genomen. Vele snoepjes vertoonden een klein gaatje, dat zou duiden op het gebruik van een injectienaald. De verkoop van het snoep is intussen nog steeds niet vrijgegeven. Het is niet bekend of de Van Melle-fabriek haar produktie weer gaat starten, aangezien dat met het heersende verkoopverbod weinig zin heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.