+ Meer informatie

VEENENDAAL - De

2 minuten leestijd

SGP in Veenendaal heeft ontsteld gereageerd op de filmopnames die afgelopen zondag plaatsvonden in de Hoofdstraat. De opnames, bestemd voor een nog uit te zenden tv-reclame van "Correct", waren zeer hinderlijk voor kerkgangers. De SGP vraagt zich af of het college voor deze schending van de zondagsrust toestemming heeft gegeven. Zo niet, dan wil de fractie graag weten waarom men de filmopnames niet onmiddellijk heeft laten stoppen. B en W hebben inmiddels bekendgemaakt dat in de vergunning een bepaling was opgenomen dat de filmopnames niet op zondag mochten plaatsvinden.

Van Leeuwen, zelf lid van de RPF, maakt deel uit van de driemansfractie van de SGP/RPF in de gemeente Amerongen. Desgevraagd deelt fractievoorzitter G, van de Grift (SGP) mee dat de voornaamste reden van zijn ontslag is gelegen in de combinatie van het wethoudersschap met zijn hoofdbetrekking. Van Leeuwen is directeur van een verzorgingstehuis in Arnhem.

Begin dit jaar zorgde Van Leeuwen voor enige commotie toen hij in een plaatselijke krant harde kritiek op burgemeester Mumsen uitte. Van Leeuwen werd vorig jaar wethouder, nadat er een ā€˛coalitiewisseling" had plaatsgevonden en PvdA en SGP/RPF de wethoudersposten van WD en CDA hadden overgenomen.

Van Leeuwen blijft wel aan als raadslid. Wie de opvolger van Van Leeuwen wordt, is op dit moment nog niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.