+ Meer informatie

Zware strijd in Vietnam

1 minuut leestijd

SAIGON — Zaterdag hebben zich langs de noordelijke en centrale kustgebieden van, Zuid-Vietnam opnieuw zware gevechten voorgedaan. Een basis werd met tweeduizend artillerie granaten beschoten, zo meldt het opperbev^ in Saigon.

Het commando meldde in een commundque dat bij vier grote slagen 104 Noord-Vietnamezen waren gesneuveld. Bij de regeringstroepen zouden zeven doden en 58 gewonden zijn gevallen. In de provincie Binh Dinh, 'in het centrale kustgebied, hadden volgens het opperbevel communistische troepen militietroepen van de regering beschoten en aangevallen ten noordoosten van de stad Foe Kat, op ongeiveer 325 kilometer ten noordoosten van Saigen.

De regeringstroepen hebben versterkingen naar de slagvelden gestuurd. Gemeld werd dat de aaravallende troepen met zware verliezen zijn teruggeslagen. In de centrale hoogvlakte, 125 kilometer naar het westen, hadden volgens het opperbevel Noord-iVietnamezen tweeduizend granaten afgeschoten op het infanteriekam.p Plei Me. In een periode van 4 1/2 uur was dit kamp tot twee maal toe door Noord-Vietnamese infanterie aangevalllen. De regeringstroepen zoolden hier geen verliezen hebben geleden terwijl bij de Noord-Vietnamezen zeventien man zouden zijn gesneuveld. In de noordelijke hooglanden werd slag igeleverd in de buurt van de stad Kontoem. Ook op honderd"'kilometer van Da Nang is T.waar gevochten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.