+ Meer informatie

Arm of rijk ?

2 minuten leestijd

Ben je ook naar de bondsdag geweest? Hoe vond je het? Denk je er nog wel eens aan terug?

Evangelist Segers zei in z'n referaat: „Ik zal het nooit vergeten". Hij had het over een bondsdag in 1948(1). Het slotwoord had toen een onvergetelijke indruk op hem gemaakt.

Hoe is het met de bondsdag 1985? Toch nog niet vergeten? Of ben je niet geweest? Dat is jammer. Dan heb je heel wat gemist. Gelukkig kun je er in dit nummer van „Daniël" nog iets van „proeven".

We kregen op de bondsdag een vraag mee. „Wie is rijk? " We hebben ook het antwoord op deze vraag gehoord.

Je kunt veel bezitten en toch arm zijn.... En je kunt niets (meer) hebben en toch heel rijk zijn....

'k Denk aan een bijbelschooljongen in Izi. Een jongen van een jaar of 18. Echt niet rijk. Integendeel. Naar onze begrippen straat-en straatarm. En toch ontzettend rijk. Hij schreef me een briefje, kort na de bediening van het Heilig Avondmaal. „How great is the love of God". Arm naar de wereld, maar schatrijk in God.

En wij? Wij hebben (bijna) alles wat ons hartje begeert. Althans, wat dit tijdelijk leven aangaat. En verder? ? Of hebben we genoeg aan ozne studie, onze baan, onze hobbies? Hoef je niet meer naast je vriend(in), je brommer, je auto, je.... vul zelf maar in.

Nee toch? Wees eens eerlijk. Voelen we diep in ons hart niet, dat al die tijdelijke dingen in wezen niet bevredigen?

Al hebben we VEEL, er is meer, veel meer te krijgen. De Heere wil ons met Jakob zelfs ALLES geven. Een leven met Hem, dat uitmondt in het eeuwige leven.

Zullen we niet met die psalmdichter biddend zingen:

, , Red mij van hen die 't ruim genot der wereld voor hun heilgoed achten, geen deel dan in dit leven wachten"?

En God geve dat we ook van harte het laatste vers van diezelfde psalm leren meezingen:

„Maar-blij vooruitzicht dat mij streelt - ik zal, ontwaakt, Uw lof ontvouwen, U in gerechtigheid aanschouwen, verzadigd met Uw godd'lijk beeld".

Dan zijn we rijk. Nu en voor eeuwig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.