Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Zomerse vruchtentaarten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Zomerse vruchtentaarten

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

In de tuin, onder een lommerrijke boom, staat een tafel vol heerlijkheden... Een verjaardag in de zomer kun je vaak buiten vieren. Met een buffet van zomers gebak.

Nectarinetaart met slagroommuts
Voor een springvorm van 22 cm doorsnee 4 eieren, 4 eetl. fijne tafelsuiker, 4 eetl. tarwebloem 2 theel. bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker 1 geraspte citroenschil (eerst afwassen), sap van 1 citroen boter en bloem voor de vorm, 4-6 nectarines, niet te rijp 721 slagroom, stijfgeklopt met 100 g poedersuiker en evt. Klopvast; trosje aalbessen en/of wat frambozen

Eierdooiers en eiwitten scheiden en in verschillende kommen doen. Eiwitten stijfkloppen met de suiker In de andere kom dooiers, bakpoeder, bloem, vanillesuiker, citroenschil en -sap door elkaar mengen en dit door de eiwitten spatelen. Vet een springvorm dun in met boter en bestuif hem met wat bloem. Doe het beslag in de vorm en bak de taart in ong. 45 min. gaar in de oven op 175 C. Haal de taart uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen. Snijd hem horizontaal doormidden. Was en droog de nectarines. Snijd ze doormidden, verwijder de pitten en snijd de helften met schil en al in partjes van 6-7 mm dik aan de schilkant. Breng op de onderste taarthelft een laag slagroom aan van 4 cm dik en steek daar rondom schuin partjes nectarine in. Leg de bovenste taarthelft erop en schep daar ook een dikke laag slagroom op. Maak in het midden een garnering met partjes nectarine, aalbessen en frambozen.

Perziktaart
Voor 6-8 personen lage taart- of quichevorm, 30 cm 0 (bodem26-27 cm 0) 200 g bloem, 120 g koude boter, 1 eierdooier 1 zakje vanillesuiker, 5 g zout, 1 eetl. melk Amandelcrème: 6 eierdooiers, 2 dl melk, 1 ^2 dl slagroom 4 eetl. suiker, 4 verkruimelde bitterkoekjes 1 eet maïzena, opgelost in 1 eetl. melk wat boter en bloem voor de vorm 6 perziken, 2 eetl. abrikozenjam, 1 eetl. water 2 eetl. geroosterde amandelsnippers

Bloem zeven boven een kom. Boter in blokjes snijden en eraan toevoegen. Met twee messen boter en bloem door elkaar mengen tot het kruimels zijn. Meng eiderdooier, vanillesuiker, zout en melk erdoor tot je er een deegbal van kunt maken. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg hem een half uur in de koelkast De vorm dun invetten met boter en bestuiven met bloem. Voor de amandelcrème de eierdooiers in een kom losroeren. Melk en room in een steelpan tot het kookpunt verhitten. Een flinke scheut hete melk door de dooiers roeren en de dooiers daarna door de hete melk roeren. Blijf roeren op een laag pitje tot het mengsel begint te binden. Voeg suiker, verkruimelde bitterkoekjes en opgeloste maïzena toe en roer door tot de suiker is opgelost en het mengsel tot vladikte gebonden is. Koken mag niet dan schift het mengsel. Neem de pan van het vuur Oven voorverwarmen op . De vorm dun met boter invetten en met bloem bestuiven. Het deeg uitrekken tot een ronde lap van 2V2 mm dik. De vorm met het deeg bekleden. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. Leg er een ruim stuk bakpapier op, zodat het makkelijk weer te verwijderen is, en leg daar een laag droge bonen op. Bak de deegvorm 10 minuten voor Venwijder het bakpapier met de bonen. Giet de amandelcrème in de vorm. Pel de perziken, snijd ze doormidden en ven/vijder de pitten. Leg de perziken in een kring langs de buitenrand en leg de rest in het midden (snijd indien nodig de helften doormidden). Bak de taart nog 20 minuten in de oven. Roer de abrikozenjam boven laag vuur los met het water Glaceer de taart met de jam, met behulp van een kwastje. Strooi de geroosterde amandelsnippers over de taart Venwijder de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juli 1995

Terdege | 68 Pagina's

Zomerse vruchtentaarten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juli 1995

Terdege | 68 Pagina's