+ Meer informatie

Dales wil geen schuilgelegenheid meer in flats

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het zogeheten Schullplaatsenbesluit uit 1968 lijkt zijn langste tijd te hebben gehad.

Dit blijkt uit een brief die minister Dales (Binnenlandse Zaken) onlangs stuurde aan het ministerie van VROM.

Dales schrijft daarin dat gezien de ontspanning tussen Oost en West „er geen verdere uitvoering behoeft te worden gegeven aan het creëren van schuilplaatsen uitsluitend ten behoeve van oorlogsomstandigheden bij de bouw van woningen". Dit heeft een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gisteren bevestigd.

Binnenlandse Zaken wilde gisteren de brief van Dales bevestigen noch ontkennen en verwees voor verdere informatie naar het ministerie van VROM. Bij VROM was echter geen voorlichter aanwezig om commentaar te geven op de kwestie van het Schullplaatsenbesluit.

Aan de hand van het Schullplaatsenbesluit moeten bij de bouw van flats de wanden, deuren en daken van de onderbouw extra sterk worden uitgevoerd om in tijden van oorlogsgeweld een schuilplaats aan de bevolking te bieden. Deze voorzieningen zijn toegepast in vrijwel alle flats die sinds '68 zijn gebouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.