+ Meer informatie

Schandaal in België

1 minuut leestijd

BRUSSEL — In België gaat altijd alles moeilijker dan in andere landen. Wanneer ergens op de wereld een paar samenwerkende partijen moeizaam tot een akkoord gekomen zijn, wil dat in de regel zeggen dat het eind van de moeilijkheden in zicht is. In België beginnen ze dan meestalpas.

Dat is nil weer gebleken bij het akkoord over de Waalse staalindustrie en de indexregeling. Verleden week vrijdag, één minuut voor middernacht is aan de discussie daarover een einde gekomen en kwam men töt overeenstemming. Tegenover elkaar stonden de twee voornaamste regeringspartijen, de Waalse socialisten en de Vlaamse christen-democraten, de CVP. De Waalse socialisten wilden natuurlijk veel steun aan de staalindustrie en een soepele toepassing van de glijdende loonschaal, en de Vlaamse christen-democraten moesten wel toegeven.

In de Belgische krant wordt nu al de vrees uitgesproken dat het met het staalakkoord net zo zal gaan als een paar jaar geleden met het Stuyvesantakkoord. Daarbij werden toen tot in finesses de verhoudingen tussen de Vlamingen en de Walen geregeld, maar van de uitvoering van dit beroemde akkoord is maar bitter weinig terechtgekomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.