+ Meer informatie

Omwonenden eisen stappen tegen Hoogovens

1 minuut leestijd

WIJK AAN ZEE (ANP) - Circa 200 inwoners van Wijk aan Zee besloten gisteravond tijdens een emotionele vergadering stappen te ondernemen tegen de grafietrcgens van Hoogovens. Raadsman P. Schiperus van de Dorpsraad Wijk aan Zee kreeg opdracht een kort geding of andere rechtsvorderingen voor te bereiden.

De Dorpsraad en de vereniging Leefbaar Wijk aan Zee overwegen in kort geding een verbod te eisen op het kiepen van ijzermengers zolang de daarvoor gebruikte locaties op het Hoogoventerrein niet zijn overdekt. Volgens de organisaties is er geen sprake meer van „incidenten", zoals Hoogovens stelt, en is men „de valse beloften meer dan beu".

De bewoners van Wijk aan Zee maakten tijdens de vergadering kenbaar de overlast van Hoogovens na vier wolken grafiet en twee wolken ijzerstof onder geen beding langer te accepteren. Tijdens de bijeenkomst klonken oproepen om zonodig harde actie tegen het staalbedrijf te voeren. Hoewel twee directieleden van Hoogovens meedeelden dat de overkapping van een aantal locaties wordt voorbereid, namen de boze bewoners met dat vooruitzicht geen genoegen.

Hoogovens stelt dat bij de stofincidenten alle voorschriften stipt in acht waren genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.