+ Meer informatie

Stuwwalhelling

1 minuut leestijd

AMERONGEN Grillige vormen van beuken en oude dennen vormen op het hoogste punt van het door de Stichting Het Utrechtse Landschap aangekochte Amerongse Bos een uniek ..Boombos".

Ten zuidoosten van Amerongen heeft Het Utrechts Landschap een smalle strook hakhoutbosjes aangekocht die liggen op het laatste deel van de stuwwalhelling tussen de Amerongse Berg en de uiterwaarden van de Rijn. De verschillen'tussen hoog en laag en de daarmee samenhangende verschillen in bodem en klimatologische omstandigheden, doen vegetatiegordels met hun overgangskenmerken ontstaan. Dit min of meer ongestoorde overgangsmilie.u levert een rijk geschakeerd vegetatiepatroon op met enkele soorten, die als zeer zeldzaam bekend staan, o.m. slangelook (Allium Scorodoprasum), lancetbladige kruiskruid (Senecio fluviatilis) en beemdooievaarsbek (Geranium pratense).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.