+ Meer informatie

Campagne tegen fusie NatNed/NMB van start

VEB plaatst paginagrote advertenties

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De oppositiecampagne die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) namens institutionele en particuliere beleggers voert tegen de voorgenomen fusie van Nationale-Nederlanden met NMB Postbank, is'gisteren vliegend van start gegaan.

In een bijna paginagrote advertentie met de kreet „Certificaathouders Nationale-Nederlanden laat uw stem horen" wijst de VEB erop dat indien ie fusie in de huidige vorm doorgaat, Jit voor aandeelhouders Nationale Mer onvoordelig is. Er wordt onvoldoende rekening gehouden met de merkelijke waarde van het aandeel MN en de VEB vraagt aandeelhoulers NN daarom haar te machtigen lun stukken niet ter omwisseling aan e melden, tenzij op 28 februari nocht blijken dat de VEB minder lan 50 procent van het kapitaal heeft veten te verzamelen. In dat geval zal ilsnog op 1 maart worden aangeneld. De VEB trekt ƒ 100.000 uit 'Oor de advertentiecampagne.

Beleggers

Hoewel de eerste advertenties met •en oproep aan aandeelhouders pas n de avondbladen zouden verschijlen, regende het volgens VEB-direceur R. de Haze Winkelman de hele lag al telefoontjes van kleine particuliere beleggers. Ook uit het buitenland, waar in de Engelse Financial Times en de Amerikaanse Wall Street Journal vanmorgen oproepen verschenen, heeft de VEB al adhesie ontvangen.

De Haze Winkelman heeft geen goed woord over voor uitlatingen van NMB-topman Scherpenhuijsen Rom, die dinsdag na de aandeelhoudersvergadering van Nationale liet doorschemeren dat zijn bank wellicht geen medewerking zal verlenen aan opdrachten van klanten om aandelen Nationale met een machtiging aan de VEB aan te bieden.

„Wij hebben indicaties ontvangen dat NMB-cliënten inderdaad dergelijke suggesties te horen hebben gekregen. Indien dit het officiële standpunt van de bank zou worden, denk ik dat we hiertegen wel iets gaan ondernemen", zei De Haze Winkelman. De NMB Postbank liet desgevraagd weten de advertentie te willen afwachten. Volgens een woordvoerder heeft de bank nog geen officieel standpunt bepaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.