+ Meer informatie

Wereldcongres ecologen in Den Haag bijeen

2 minuten leestijd

Voor de eerste maal komen ecologen uit de gehele wereld bijeen om over deze betrekkelijk jonge, zeer snel groeiende wetenschap met elkaar te praten, elkaar te informeren over onderzoekingen op dit gebied en om naar gemeenschappelijke uitgangspunten te zoeken. Dit congres wordt van 8 tot en met 14 september in Den Hfaag gehouden.
Er wordt een zeer groot aantal lezingen en voordrachten gehouden over allerlei aspecten van de ecologie. Inleidingen over dit onderwerp en de samenvattingen van de voordrachten omvatten een boekwerk van rond 600 pagina's, dat begin september beschikbaar moet zijn.
De ecologie is een jonge loot aan de stam van de biologie. Deze wetenschap bestudeert alle levensvormen in samenhang en wisselwerking met elkaar en met de omgeving. Ecologen wijzen op de noodzaak van een evenwichtig, stabiel milieu en op de noodzaak de factor tijd als een wezenlijk element bij de opbouw van zo'n stabiel milieu grote waarde toe te kennen. Veel ecologen wijzen ook op de bedreiging voor alle levensvormen door voortgaande aantasting van het milieu en met name de verstoring van het noodzakelijke evenwicht door introductie van „vreemde" stoffen in de biologische kringloop.

BEZOEKERS
Op het congres worden ecologen van wereldformaat verwacht. Onder hen bevinden zich botanici, zoölogen, deskundigen op het gebied van het leven in zoet- en in zeewater, microbiologen, biologen die zich bezighouden met landbouwkundige problemen en vele andere specialisten.
Enkele van de belangrijkste onderwerpen die worden behandeld zijn produktiviteit in eco-systemen energiestromen, diversiteit, stabiliteit en rijpheid in zowel natuurlijke als door de mens beïnvloede ecosystemen en strategieën voor het beheer van deze systemen en, last but not least, de betekenis van ecologische principes voor de samenleving. Verder zullen informaties worden verstrekt over meer dan duizend researchprojecten, die over de hele wereld op dit gebied worden uitgevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.