+ Meer informatie

Steun voor Delfts woningbouwpiati

1 minuut leestijd

DEN H.4AG — De gemeente Delft kan binnenkort met de uitvoering van het reconstructieplan „Kogelgieterij" beginnen nu staatssecretaris Schaefer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening een subsidie voor dit plan heeft toegekend van 2.864.000 gulden, aldus woensdag zijn ministerie.

Door een reorganisatie bij het ministerie van Defensie konden het terrein (3,2 ha) en de gebouwen van de kogelgieterijen ontruimd worden en aan Delft te koop worden aangeboden. Op het terrein wil de gemeente vijftien eengezinshuizen, 28 maisonettewoningen en een scholencomplex voor het middelbaar onderwijs neerzetten. De nieuwe woningen zullen een belangrijke rol gaan spelen als vervanging voor de woningen die in het Westerkwartier van Delft worden gesloopt.

De gemeenteraad van Delft is akkoord gegaan met de aankoop van de terreinen en opstallen van de voormalige kogelgieterij op voorwaarde, dat het ministerie van Volkshuisvestingen Ruimtelijke ordening een bijdrage zou verlenen. Staatssecretaris Schaefer heeft deze bijdrage nu toegekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.