+ Meer informatie

Vervoersbond FNV eist ook 3,5 procent meer loon bij NS

1 minuut leestijd

UTRECHT - Net als de collegabond van het CNV gaat de Vervoersbond FNV de cao-onderhandelingen met NS (26.000 werknemers) in met een looneis van 3,5 procent.

Daarnaast stelt de grootste bond bij de Spoorwegen een twaalftal maatregelen voor die de werkgelegenheid moeten bevorderen. De vakbonden en NS wisselden vandaag hun cao-voorstellen uit.

Op het gebied van de beloning eist de FNV-bond naast de loonsverhoging een toeslag van 3,5 procent bovenop de onregelmatigheidstoeslag en de toeslag voor vuil en zwaar werk.

Als belangrijkste werkgelegenr heids-bevorderende maatregel streeft de Vervoersbond FNV naar verla^ng van de vut-leeftijd tot 60 jaar (nu 61)1 Deeltijd-vut moet mogelijk zijn vanaf 59 jaar. De bond wil bovendien dat de tijdcompensatie van NS'ers met onregelmatige diensten (ongeveer/de helft van het personeel) „fors" wordt uitgebreid.

De overige voorstellen betreffen onder meer invoering van ouderschapsverlof, het beschikbaar stelleq van meer geld voor kinderopvang en de oprichting van een fonds waarmee scholingsactiviteiten voor vrouwen en etnische minderheden kunnen worden gefinancierd. De FNV-bond wil dat NS 75 extra langdurig werklozen, waarvan er vijftig tot een ethnische minderheid moeten behoren, aanr neemt voor service- en controlewerkr zaamheden in de trein.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.