+ Meer informatie

Onderzoek naar toestand houten paalfunderingen

KOSTEN BIJNA f 40 MILJOEN

1 minuut leestijd

B. en W. van Amsterdam zijn voornemens in de jaren 1975 t/m 1980 de houten paalfunderingen van de vooroologse wijken (incl. het centrum) grondig te laten onderzoeken. Het onderzoek, waarbij 50.000 panden zijn betrokken, zal worden uitgevoerd door bouw- en woningtoezicht, publieke werken en het bureau grondmechanica in Delft. De kosten worden geraamd op 32,5 tot 40 miljoen. Een en ander blijkt uit een ontwerpvoordracht aan de gemeenteraad.

Aanleiding tot het grootscheepse onderzoek zijn de resultaten van een funderingsonderzoek, dat grondmechanica in Delft vorig jaar in de Dapperbuurt uitvoerde. Hierbij bleek, dat de toestand in deze 19e eeuwse wijk zeer slecht is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.